Nu lukt het wel!
Menu
Ga naar de inhoud

Missie, Visie en Kernwaarden van Breinlijnen


VISIE
Op dit moment heeft de helft van de Nederlanders overgewicht. Eén derde daarvan is obees. Deze mensen hebben vaak diabetes of een grote kans om dat te krijgen.

Hoe kan het dat de percentages nog steeds stijgen? Ondanks alle dieetboeken, ondanks alle aandacht voor gezondheid op tv en in de bladen?

Wij denken dat dat komt omdat veel diëten voorbijgaan aan het geestelijk aspect van afvallen. Het gevecht met jezelf, tegen jezelf en in jezelf. Door hierop veel nadruk te leggen tijdens de coaching willen we meewerken aan ons ultieme doel: Overgewicht de wereld uit.

Zo kunnen alle mensen genieten van een gezond, gelukkig en gezellig leven.


MISSIE
Wij willen 250.000 mensen terugbrengen naar hun gezonde gewicht voor het einde van 2030

Dat doen we door zowel online coaching als persoonlijke coaching. De werking van het menselijk brein staat hierin altijd centraal. Met veel aandacht voor het motivationele aspect van afvallen en gedragsverandering.

We maken gedragsverandering makkelijker door het afvalproces in drie stukken te knippen: eerst minder eten, dan meer bewegen en ten slotte gezondere voedselkeuzes.
Smaak en genieten zijn daarbij centrale principes.

Het uiteindelijke doel is om je nieuwe, gezondere, gewoontes aan te leren die je levenslang kunt volhouden. Dat is volgens ons de enige manier om duurzaam op een gezond gewicht te blijven!


KERNWAARDEN
Onze persoonlijke waarden (van Hans en Janita de Graaf) zijn tegelijkertijd de kernwaarden waaruit Breinlijnen werkt.

Afspraak = afspraak
Wat we beloven doen we ook. Geen excuses, geen smoesjes. Wij vinden dat normaal en je mag ons er ook op aanspreken!

Eerlijk maar wel confronterend
We vertellen geen 'leugentjes' om bestwil en stellen de zaken niet mooier voor dan ze zijn. Dat betekent wel dat we soms wel als gevolg daarvan erg confronterend kunnen zijn.
Wij geloven dat je recht hebt op (onze versie van) de waarheid. Natuurlijk is het wel jouw eigen verantwoordelijkheid of en wat je ermee doet.

Wetenschap als basis, gezond verstand voor de toepassing
Er wordt een heleboel onzin verkocht (en gekocht) in de wereld. Wij baseren ons liever op wetenschappelijk onderzoek. Dat betekent dat onze mening niet in beton gegoten is.
Als de feiten daarvoor aanleiding geven zal dat altijd gevolgen moeten hebben voor wat wij onderwijzen en toepassen binnen Breinlijnen.

Zonodig een stapje extra
Iedereen is anders. Soms is extra aandacht of hulp nodig om je (afval)doelen te bereiken. Binnen onze mogelijkheden zullen wij altijd proberen om jouw kans op succes zo groot mogelijk te maken.
Een e-mailtje, een extra telefoontje hoort er gewoon bij als je mensen echt wil helpen.

Impact boven Euro's
Ja, wij werken niet voor niks. Wel zijn we vastbesloten om geld niet leidend te laten zijn voor de toekomst van Breinlijnen. De centrale vraag die we ons voortdurend stellen is "Hoe kunnen we zoveel mogelijk impact maken met Breinlijnen?"

Praktisch betekent dat bijvoorbeeld dat we helaas niet iedereen zomaar toelaten tot ons systeem.
Als we denken dat je niet klaar bent om af te vallen dan willen we ook je geld niet aannemen.
Dat is gedeeltelijk ook eigenbelang, immers mensen die succesvol afvallen zijn onze beste 'vertegenwoordigers' en werken zo mee aan de impact die we willen maken op de wereld.
In plaats daarvan krijg je gratis educatie, informatie en inspiratie om je helemaal 'klaar te maken' om gemotiveerd en succesvol af te vallen!


Onze kernwaarden zorgen ervoor dat je als breinlijner je na afloop van het traject tevreden, deskundig, begrepen en trots voelt. Dat je de persoon bent die je altijd al wilde zijn. Dat je, verlost van de druk van eten, je vrij voelt. Dat je met vertrouwen uitkijkt naar een lang gezond en gelukkig leven, vol met plezierige (eet)momenten. Pas dan is ons doel bereikt.

Terug naar de inhoud