Nu lukt het wel!
Menu
Ga naar de inhoud

Breinlijnen @Work

In Nederland is de helft van de mensen te zwaar. En bijna een derde daarvan valt zelfs in de categorie obees (Body Mass Index van 30 of hoger). Dikke kans dat een aantal van de mensen bij jou werkzaam zijn in het bedrijf.
DIK IS DUUR
Volgens het rapport 'Dik is duur' van werkgeversorganisatie VNO-NCW is een medewerker met overgewicht per jaar gemiddeld 2,5 dagen vaker afwezig. Een obese medewerker is gemiddeld zelfs ruim meer dan 2 werkweken per jaar vaker afwezig (11,7 dagen).

De kosten van de verloren arbeidsproductiviteit in Nederland als gevolg van overgewicht en obesitas worden geschat op 2 miljard Euro per jaar. Daar komt nog 1,2 miljard Euro bij aan medische kosten. En dan zijn er nog de extra kosten door de hogere kans op arbeidsongevallen en 'gewone fouten'.

Er is dus veel winst te behalen door deze medewerkers te helpen bij een gezondere leefstijl. Niet alleen voor jou, maar zeker ook voor de medewerker zelf!

WAT JE EENVOUDIG ZELF KUNT DOEN
Er zijn veel dingen die je eenvoudig en goedkoop zelf kunt doen binnen jouw bedrijf. Een halfuurtje Googlen levert je al een schat aan ideeën op.Een paar voorbeelden:
  • Stimuleer wandelen tijdens de lunch
  • Organiseer een traploop challenge met aantrekkelijke prijzen
  • Zorg voor voldoende watertappunten
  • Bedenk aantrekkelijke namen voor gerechten in het bedrijfsrestaurant

Pas er wel voor op dat het niet een paar losse flodders zijn maar zorg voor een goed uitgedacht totaalplan. En val ook niet in die andere valkuil: betutteling.WAAR WIJ JE BIJ KUNNEN HELPEN

Maatwerk advies
Samen met jou en je medewerkers bepalen we wat in jullie specifieke situatie nodig is en of daar voldoende draagvlak voor te creëren is. We maken (of helpen je bij het opstellen van) een gedetailleerd actieplan waarbij vooral de continuiteit op de lange termijn vooraan staat.

Breinlijnen
Medewerkers die daarvoor in aanmerking komen EN die zelf willen en gemotiveerd zijn kunnen worden ondersteund met ons online coaching systeem. En voor meer ondersteuning kunnen zij ook gebruik maken van de persoonlijke ondersteuning van onze Begelijners. Deze coaching vindt normaal plaats via Skype of telefoon, maar het is ook mogelijk om daarvoor momenten op uw bedrijfslocatie te organiseren en/of te werken in groepen.

Challenges en competities
Een hele goedkope manier om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is er een competitie-element in te brengen. En het kan ook heel effectief zijn. En als je teams samenstelt kan het ook nog de onderlinge band en samenwerking verbeteren. Belangrijk is wel dat mensen het gevoel hebben dat het eerlijk verloopt. Duidelijke spelregels en misschien onafhankelijke metingen zijn daarvoor nodig.

Educatie en voorlichting
Er bestaan nergens meer misverstanden en mythes over dan over eten en afvallen. En die kunnen een succesvolle switch naar een gezondere leefstijl in de weg zitten! Wij kunnen je helpen om je medewerkers weer up-to-date te krijgen. Bijvoorbeeld met onderstaande tools:

Lezing
Wil je het onderwerp tijdens een bedrijfsevenement op de kaart zetten? Hans de Graaf komt graag spreken over hoe je je brein kunt 'overtuigen' om gezond te leven. Bijvoorbeeld met zijn nieuwe keynote 'Wat leiders* kunnen leren van succesvolle afvallers'.  In deze presentatie gaat het niet alleen over afvallen, maar ook over de parallelen met besluitvorming en leiderschap in organisaties.

* de titel en inhoud van de keynote kan worden aangepast aan jouw doelgroep, bijvoorbeeld 'Wat sales managers kunnen leren van succesvolle afvallers'CalorieQ
Wat is jouw CalorieQ? Dat wil zeggen, hoeveel weet jij van calorieën in eten, calorieverbruik tijdens bewegen en energie in het algemeen? Na deze interactieve quiz weet je het! Na elke vraag is er een 'micro college' met extra uitleg.Je CalorieQ wordt individueel bepaald, maar het is ook mogelijk om deze activiteit met verschillende teams te doen. Het is zowel geschikt voor kleine en grote groepen en kan varieren in tijd tussen de 30 en 60 minuten. Het bepalen van je CalorieQ is daarmee prima geschikt als KickOff van je gezondheidsproject!

Train de Trainer
Om de aandacht voor gezondheid echt in jouw organisatie verankeren leiden wij graag mensen op die zelf trainingen kunnen verzorgen.

Online trainingen
Leren op de plaats en tijd dat het jou uitkomt en de mogelijkheid om de stof later nog eens na te kijken. Dat zijn de voordelen van een online training over gezonde voeding, afvallen of andere gezondheidsonderwerpen. Desgewenst aangepast in jouw huisstijl en geschikt voor directe opname in jouw Learning Management Systeem.

BEL NU O592-407404
OF MAIL NAAR INFO@BREINLIJNEN.NL
OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN.


Terug naar de inhoud